Mi történt a TÁMOP-ban?

Iskolánk az Ádándi Általános Iskola a SIOK tagintézményeként sikeresen pályázott a TAMOP-3.1.4-08/2-2009-0002 Uniós pályázaton. Ezen a pályázaton 13.964.800 Ft-ot nyertünk. A pedagógusok közül 6-an vállalták, hogy a mindennapos oktatás mellett részt vesznek a pályázat sikeres megvalósításában.

Baller Ferencné Matematika 5. osztályban a tantárgytömbösített oktatást vezette be. Bertáné Szakálas Andrea Matematika 3. osztályban Kompetencia alapú programcsomag A Modul szerint dolgozott. Bozsokiné Lengyel Gyöngyi szövegértés – szövegalkotás 2. osztályban szintén Kompetencia alapú programcsomag A Modul szerint haladt. Szatmári Kornélia Természetismeret tantárgyban az 5. osztályban Kompetencia alapú programcsomag B Modul szerint dolgozott. Takács Anna Művészetek, Műveltségterület tantárgyi bontás nélküli oktatást vezette be a 8. osztályban. Erdős Sándorné a Projekt szakmai vezetője.

Kollégáink egyenként 240 óra továbbképzésen vettek részt. A tantestület többi tagja is különböző képzéseket végzett el. Az iskolánk taneszközökben és szakmai anyagokban bővült. Egyebek között számítógépeket, videokamerát, fényképezőgépet, nyomtatót, kompetencia alapú tankönyveket taneszközöket és ehhez tartozó digitális tanagyagokat kaptunk, ill. vásároltunk. Falitáblák, vetítővásznak, egyéb demonstrációs eszközök kerültek birtokunkba, de sikerült szereznünk készségfejlesztő játékokat is. Iskolánk 275.500 Ft értékben irodaszert, CD-t, tonert és hasonlóakat tudott vásárolni. A tanév folyamán megrendezésre került egyhetes témahét  az „ősz” témában, ennek keretén belül a gyerekek sokoldalúan  foglalkoztak ennek az évszaknak minden jellegzetességével. Vetélkedtek, táncoltak, játszottak, szüreteltek. A háromhetes projekthetünk témája iskolánk névadójának, Fekete Istvánnak élete munkássága volt. Az eseményekre vendégeket is hívtunk.

A 2009-2010-es tanév az iskola minden dolgozója számára megerőltető és fáradságos volt, de ezzel megteremtették az alapját annak, hogy további uniós pályázatokon vehessünk részt.