A kerékpártároló ünnepélyes átadásáról

November 10-én 11 órakor immár hivatalosan is átadásra került iskolánk új kerékpártárolója. Az átadási ünnepség egy projekt keretében zajlott, s még nem zárult el. A fotó- és rajzverseny leadási határideje december 14.

Az ünnepségen jelent voltak: Pollák Tibor polgármester, az ádándi képviselő-testület tagjai, és Cser Lajosné a SIOK főigazgatója. A nyolcvan férőhelyes kerékpártárolón kívül átadásra került még két felújított öltöző és zuhanyzó.

Ez a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A projekttel nem csupán javítottunk a kerékpáros közlekedés feltételein, hanem egyúttal népszerűsítjük is a fenntartható közlekedést, a fenntartható életmódot.

Az iskolában a megnyitó után Kerékpáros Napot tartottunk. A  gyerekek rendőri felvezetéssel bicikliztek a faluban. A délután folyamán részt vehettek előadásokon, kerékpáros ügyességi versenyen. KRESZ totót tölthettek ki, és plakátok is készültek a kerékpáros életmód előnyeiről. Ökolábnyomot is mérhettek. A programot egy BMX -bemutató zárta a fiúk nagy örömére.

Vélemény, hozzászólás?